Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 1.6.2016

Vastuullisuustyössä yhteistyö on valttia

Kommentit

Yksi kommentti “Vastuullisuustyössä yhteistyö on valttia”

 1. veikko hintsanen

  Kirjoitat ensimmäisessä lauseessa : Suomalainen metsäosaaminen on todistetusti huippuluokkaa, myös ympäristöasioissa.

  Yksi poikkeus: Ilmastoon päästetyt päästöt ja niiden pienentäminen . Olemme ajautuneet liikennepolitiikkaa metsäteollisuuden ehdoilla vuodesta 2007 kehittämisissä täysin EU:ssa sovitun linjan vastaiseen toimintaan.

  Kun olemme sopineet EU liikennestrategiassa että päästöjä pyritään pienentää henkilö ja tavaraliikennettä siirtämällä raide ja vesiliikenteeseen. Niin metsäteollisuus on kyennyt muuttamaan tämän linjan ja jopa saanut entisen oman lobbarinsa Liikenneviraston pääjohtajaksi valvomaan että kaikki menee metsäteollisuuden ehdoilla.

  Tuloksena raide ja etenkin sisävesiliikenteen stagnaatiot ja maantieliikenteen tukeva kasvattaminen.
  Tuloksena kansainvälisen logistiikan vertailussa kilpailukyvyn menettäminen World Bank LPI arvioissa vuoden 2012 sijalta vuoden 2014 sijalle 24
  Tuloksena liikenneinfran vasta vuonna 2014 tunnistetut korjausvelat ja miljardiluokan maantieremontit kasvaneiden maantieliikenne / kuorma autojen koon kasvattamisten johdosta.

Jätä kommentti