Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 19.11.2014

Uusiutuva metsäteollisuus – menestystä biotaloudesta

Kommentit

3 kommenttia “Uusiutuva metsäteollisuus – menestystä biotaloudesta”

 1. Markku Huusko

  Kiitos kiinnostavan tilaisuuden järjestämisestä, Timo. Keskustelua aiheesta käydään myös minun blogissani: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180339-kuvitelkaa-selluliemessa-kasvava-naudan-sisafile

 2. lassi leino

  Kuulostaa ns. “juhlapuheelta”.

  -Herraväki voi vapaasti rakentaa valheen päälle vielä suurempaa valhetta, aikanaan toisten kustannuksella elävien korttitalot kuitenkin luhistuvat.

  Äkkiväärä pelkistykseni perustuu erityisesti metstäenergian kohdalla siihen, että metsän kannot ja risut saatte käytännössä ilmaiseksi metsänomistajalta. Useasti metsänomistaja joutuu maksamaan metsäfirmalle vielä osin puunajon, että hakkeesta tulee tarpeeksi halpaa.

  Tämä rakenteelinen vääristymä taitaa olla harkittu korporatiivinen linjaus eräiden keskeisten politiikkojen , Mtk.n ja muiden etujärjestöjen piirustuslaudoilla? Ei voi olla kansantaloudellisesti järkevää antaa metsäenergian jäädä metsälön reunaan lahoamaan ja maksaa tuloksesta euroja ulos , kun on melkein ilmaista energiaa saatavana.
  Halpa kivihiili on huono selitys.

 3. Make

  Kohdat 1, 2 ja 3 ovat eduskunnan ja poliitikkojen käsissä joka tietää sitä että, mistään ei tule mitään, koskaan!
  Kohta 4 on kannatettava mutta mm. tänään puu ei mene kaupaksi ja jos menee, hinta on olematon.
  Kohdat 5 ja 6, työvoimaa on tarjolla pilvin pimein ja se on jo tänäpäivänä erittäin joustavaa, kuin “jätkän räkä” voisi sanoa.
  Mistä sitten kiikastaa? Puheita riittää mutta tekoja ei! Jos tämän maan olisi puheilla korjattu niin eläisimme maanpäällisessä paratiisissa, mutta kun se ei riitä.

Jätä kommentti