Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 10.4.2012

Uskontoa vai laskentoa?

Kommentit

4 kommenttia “Uskontoa vai laskentoa?”

 1. Veikko Hintsanen

  Uskontoa vai laskentoa.

  Vapon logistiikka puhuttaa.

  Miksi VAPO ei ala kehittämään EU:ssa suositeltua , VTT:n tutkimaa ympärivuotista kestävän kehityksen mukaiseksi havaitsemaa vesiliikenne järjestelmää.

  Jossa se tekisi kuorma auto liikenteen päästöjen pienentämistä 1: 5 jokaisella tonnikilometrillä

  Vaan valtionyhtiöna se alkaakin ensimmäisenä suur yhtiönä syödä saman omistajan (valtion ) rautateitä ja alkaa sopia yksityisestä rautatieliikenteestä, jossa investoinnit ja vuotuiset liikenteen ylläpitokustannukset ovat moninkertaiset vesiliikenteen vastaavaan.

  Vesiliikenne soveltuu Järvi Suomessa niin turpeen kuin tukkien ympärivuotiseen kuljettamiseen –

 2. Jarmo Lauros

  Kannatan atomista-ja puusta lähtevää energiaa.
  Turpeet jätetään rauhaan, koska soiden vaikutuksesta pohjavesiimme emme emme ole riittävästi tutkineet.

 3. Ahti Fagerblom

  Suomessa turvekysymyksen iso kuva on hahmotettu valitettavan heikosti. Turpeenkäytön talousvaikutuksia on arvioitava syvällisesti ja laaja-alaisesti ennen kuin tehdään päätöksiä turpeen kohtalosta.

  On ymmärrettävä, että valtio ei rikastu
  esimerkiksi korottamalla turveveroa, vaan päinvastoin. Tosiasiassa turvevero vähentää muita valtion tuloja, koska vero on kapula vientiteollisuuden rattaissa.

  Turveveron korotus nostaisi raaka-aineeksi soveltuvan puun hintaa, koska vero tekee puun polttamisen turpeen energiakäyttöä kannattavammaksi. Turpeen alasajo tai veronkorotus siis heikentäisi metsäteollisuuden kilpailukykyä ja vähentäisi Suomen kipeästi tarvitsemia vientituloja.

 4. Matti Miinala

  Turve on uusiutuva luonnonvara väitetäänpä mitä halutaan vastaan. Kivihiili ei ole uusiutuva. Eikö Suomi saa käyttää luonnonvarojaan hyväkseen? Turve kasvaa koko ajan ja tuotantoon käytettäisiin ainoastaan kasvu. Pääomaan ei koskettaisi. Turvetuotannnon humuspäästöt saadaan kuriin ja Vapo on näin luvannutkkin kahden vuoden tähtäimellä.

Jätä kommentti