Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 18.11.2015

Puukauppa sähköistyy yhteistyössä

Kommentit

2 kommenttia “Puukauppa sähköistyy yhteistyössä”

 1. TuomoTurunen

  Kunhan saataisiin metsätalous kannattamaan myös metsänomistajille. Kuitupuun hinta on markoiksi muutettuna sama kuin 80-luvulla – uudistamiskustannukset nelin viisin kertaiset. Tasan ei käy!

 2. Veikko Hintsanen

  Niin tuo metsänomistajien toive ei nyt mitä todennäköisemmin Suomessa toteudu ennen kuin kuuset ovat loppuneet etelä suomesta ja pyökki tullut tilalle. Silloin vasta kansanedustajat tajuavat että vesiväylät Järvi Suomesta on avainsana, jolla puunomistajat voivat saada mahdollisuuden myydä laivalasteittain kannattavasti puuta koko itämeren alueelle .

  Paremman tonnihinnan omaavat viljanmyyjät tekivät “tempun” jo Suomalaisille viljanostajille kun möivätkin tuotteet ulos.

  Meillä vuoden 2007 KTM tutkimus 16/2007 on vielä pysynyt LVM:n ja kansanedustajien ohjenuorana ja kartellista tuomitut voivat rauhassa jatkaa aluekartellihankintaa kun logistiikan kehittäminen on rajattu “Suomi on saari”strategiaan jossa kehitetään ainoastaan maantie ja raideliikennettä. Ruotsi on muuttanut toimintansa EU liikennestrategian mukaiseen “nearest port is best port ” malliin jossa sisävesillä jo nyt voi purjehtia jopa 9000 tonnin alukset suoraan meriyhteydellä.

Jätä kommentti