Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 17.6.2016

Paluu markkinatalouteen

Kommentit

2 kommenttia “Paluu markkinatalouteen”

 1. Aimo Huikka

  Punnonen rehellisesti näkee tuetun energian haitat vaikka ei niitä yksityiskohtaisesti listaakaan. Minä olen osallistuvan kirjoittajana kuitenkin listannut sekä tuetun tuuli-ja aurinkovoiman paljon suuremmat haitat kuin yleislukija konsanaan harhautuspropagandalta ymmärtää.
  Samoin olen tuonut jopa selkein esimerkein esiin miten haitallista ilmastolle ja luonnolle on biomassaan eli metsään perustuva teollisen suuruusluokan energiakäyttö.
  Se on niin haitallista että yksikään vastuullinen valtio ei voi eikä saa energiapolitiikkaansa rakentaa metsänpolton varaan.

  Turpeen moninaiset haitat tiedetään, miksi sitä ei lainkaan pitäisi energiaan käyttää todellisen kriisitilanteen ulkopuolella.

  Metsän on jäätävä aidon metsäteollisuuden käyttöön kokonaan. Kotitalous puun ja osan risukonsiivouksesta voi ajatella poltettavan metsäteollisuuden hylkypuun lisäksi.

  Valtakunnallisen energiapolitiikan tulee perustua tukemattomaan, samoin verotettuun energiantuotantoon jossa sähkön runkotuotanto pitäisi olla Ydinvoiman, metaanin ja vesivoiman varassa. Tarvitsisimme ainakin kaksi uutta suurreaktoria lukuisten pienempien kaupunkireaktoreiden lisäksi ja maakaasu sekä biokaasu infran ja nesteenä eli LNG tuonnin pikaisen järjestämisen kun fakta on että olemme maailman huonoin maa kotitalouksien ja liikenteen sekä teollisuuden kaasujen käytössä sekä biokaasunkin tuotannossa.

  Oma yhteenvetoni on, että TEM on energiapolitiikassa totaalisen tuuliajolla; sillä ei ole johtoa, eikä visiota, tuskin edes tarvittavaa tietoa.

  Metsäteollisuudenkin tulisi paremmin vaikuttaa hallituksen politiikkaan ja asiantuntemukseen kun Metsäteollisuudella on enemmän painoarvoa kuin meillä yksittäisillä kommentoijilla.

 2. Leena Kotila

  Milloin ikinä blogisti aloittaa tekstinsä selittämällä jotakin “toisten harhautuspropagandasta” lopetan lukemisen.

Jätä kommentti