Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 7.11.2014

Nuorten työ kasvaa puissa vuonna 2024

Kommentit

5 kommenttia “Nuorten työ kasvaa puissa vuonna 2024”

 1. Mikko

  Opiskelin metsäalalle, mutta eipä sieltä ole töitä löytynyt.
  Olen sen sijaan työllistynyt ihan eri alalle jossa olen edennyt hyvin.
  Harmittaa että opiskelin metsäalaa.

  Ps. Metsäteollisuus on muuten itkenyt mediassa että puu ei riitä suomessa kaikkeen eli energiasta sahatavaraksi, joten älkääpä maalailko korulauseita tähän artikeliin.

 2. janne salo

  “Suomalainen pienyritys Onbone myy sairaaloille puuhakkeesta ja biohajoavasta muovista valmistettuja levyjä. Materiaali korvaa niin perinteisen kalkkikipsin kuin lasikuitukipsin”

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/sairaalat-kiitt%C3%A4v%C3%A4t-suomalaista-puukipsi%C3%A4-1.55743

 3. Jappe

  Jo edellisen blogikirjoituksesi kommenteissa kyseltiin , missä mahtavat olla avoimina ja haettavina huutavan työvoimapulan seurauksena avoinna olevat metsäalan työpaikat? Et jostain kumman syystä vastannut kysymykseen. Tänään tulleiden uutisten mukaan UPM on nyttemmin käynyt määrätietoisiin toimiin työvoimapulan helpottamiseksi, lopettamalla kaksi paperikonetta vapautuu satoja ammattilaisia tekemään hyödyllisempiä töitä.

 4. Anne Kettunen

  Metsäkoneyritykset ovat palkanneet satoja metsäkoneenkuljettajia tänäkin vuonna ympäri Suomen. Metsäkoneyrittäjät työllistävät metsäalalla itsensä lisäksi yli 5000 työntekijää. Metsäteollisuus on ilmoittanut mittavista investointisuunnitelmista ja puunkorjuun on laskettu lisääntyvän näiden myötä tulevaisuudessa 10 milj. m3, joten hommia kyllä riittää tässä savotassa. Vaikka alalla on rakennemuutos, toki koko ajan rekrytoidaan ihmisiä tuotantolaitoksilla ja konserneissakin. Metsäteollisuusyritykset ovat käynnistäneet esim. oppisopimuskoulutusohjelmia vastaamaan eläköitymiseen.

 5. Jappe

  Nuoriso alkaa olla nykyään sen verran jo valistunutta ettei alipalkatut pätkätyöt kiinnosta.

Jätä kommentti