Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 5.6.2015

Nielunmessu ja biotalouden ilosanoma

Kommentit

2 kommenttia “Nielunmessu ja biotalouden ilosanoma”

 1. esko säntti

  Eiköhän kaikkein parasta ole järkevä puunkäyttö koska polltaminen ei sitä ole vaan niin kauvan kun puukuitu on olemassa puuna paperina niin se sitoo hiiltä, toisaalta kun puu on kasvamassa se sitoo hiiltä ja vapauttaa happea ja metsän pohjan hoirosta sen verran että siinä on menty täysin hunningolle joka kostaantuu sekä metsälle, ilmastolle ja vesistölle pitäisi kysyä kuinka luonto oli tämänjärjestänyt ennen ihmistä, kyseinen prosessi on ihminen luokitellut
  hiukkaspäästöilla ja muilla kemiallisilla yhdisteillä ympäristöhaitaksi ellei peräti katastroofiksi vaikka kyse on luonnon oma luonnollinen putsaustoimenpire josta on syntynyt tämä ilmasto ja ympäristö jossa ihminen on syntynyt elänyt ja kehittynyt. Kuinka luonto voi muka myrkyttää itseänsä henkihieveriin. Tätä pitäisi miettiä uurestaan luonnon eikä ihmisten talouren ja poliittisien tavoitteitten valossa. Ihmisestä on tullut suurempi ja viisaampi kuin luonto.

 2. Hannes Mäntyranta

  Perusteellisempi selvitys asiasta löytyy täältä:

  http://www.smy.fi/materiaali/hakata-vai-saastaa/

  Suomeksi saatavana myös painettuna versiona.

Jätä kommentti