Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 17.11.2017

Neljän miljardin arvosta vihreää kultaa

Kommentit

4 kommenttia “Neljän miljardin arvosta vihreää kultaa”

 1. Matti Miinala

  Tuo 4,5 miljardin verojalanjälki on merkittävä. Toivottavasti Bryssel ei pääse liikaa sorkkimaan Suomen metsätaloutta.

  Neljä miljardia saataisiin säästymään, jos kakkostyypin diabetesta ruvettaisiin hoitamaan ruokavaliolla insuliinin asemesta.

 2. Eino Turjake

  Viittaan vain yhtenä referenssinä tähän YLE artikkeliin metsiemme hoidon ja päästöjen huonosta sekä vääristellystä tilasta mistä näilläkin ketjuilla on usein keskusteltu ja viitattu sekä silmä havaintoihin kautta Suomen, että riippumattomiin asiantuntijoihin: https://yle.fi/uutiset/3-9933585

  Metsänomistajat ja eräät metsistä rahastajat eivät siis ole vastuutaan kantaneet vaan osa biomassalle annetuista energia tuista on väärinkäytetty luonnon ja ilmaston vahingoksi.

  Aina on todettu kuitenkin kriitisissäkin kirjoituksissa, että metsäteollisuus on meille erittäin tärkeä ja sen raaka-aine on turvattava käytettävissä olevin keinoin.

  Menemättää taas suureen joukkoon yksityiskohtia miten se voidaan haitatta tehdä niin palaan juuri tuohon energiapolitiikkaan. Metsäteollisuus tehköön omasta puuhylystään energiaa vaikka myyntiin, mutta muuten ei metsiä saa kotitalousenergiaa lukuunottamatta kaupalliseen energiantuotantoon käyttää. Tämä koskee siis turvetta, kaupallista haketta ja pellettejä.

  Metsäteollisuus ei niitä erillisiä energiatukia kaipaa eikä tarvitse ja kenellekään muulle ei saisi milloinkaan biomassasta energiatukea tai verotukea senttiäkään antaa.
  Metsäteollisuus saa osansa kunhan osaa hyödyntää metsänhoitoa, omistusta ja korjuuta oikein. Sitä se ei millään tasolla nyt tee.

  Sellutehtaan tekeminen puun luonnolliselle viljely alueelle kuten Uruguay on oikea päätös. Sen lisäksi metsäteollisuus voisi alkaa tuomaan erilaatuista puuta suurissa puu bulkki aluksissa maailman halvan ja nopeasti kasvavan puun markkinoilta ja säästää omia metsiämme jotka tuon YLE artkkelin ja myös silmä havaintojen mukaan ovat “sika” huonossa kunnossa ja lakanneet sitomasta hiiltä jo ajat sitten

 3. Eino Anttila

  Metsä on Suomen kultakaivos jonka jatkuvuus on turvattava. Ei anneta periksi. “Factat” pöytään. Saksa yksistään saastuttaa lähes yhtäpaljon kuin koko muu Eurooppa ja yrittää maksattaa oman osuutensa muilla.
  Brysselin päättäjiä viedään kuin pässiä narussa Saksan laatiessa nuotit. Ruskohiilen käyttö lopetettava tai asetettava sille kuuluva saastevero. Saksa on saanut liian suuren “aukon” mistä kulkea. Herätkää! Muut eu-n jäsenmaat.

 4. Olli Siipola

  Metsä on kepun kultakaivos,jonka osakkuudet jaettu syntymän perusteella ja joka oikeuttaa yhteisten verovarojen jokavuotisiin lisäjakoihin maa- ja metsäjusseille vain koska metsäteollisuuden miljardimyllyt pyörivät puulla. Maataloustukien, EU- ja kotimaisten, miljardit isoista kaupungeista jusseille, perustetaan” jokaisen pitää syödä” – truismilla ja ” huoltovarmuudella”. Se ei tule maatalouskoneiden vaan ilmasillan huollosta! Herra Pentikäinen ei tiennyt Uuden Seelannin mallista. Vaikea uskoa

Jätä kommentti