Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 8.7.2016

Nautitaan kesästä ja luonnosta!

Kommentit

5 kommenttia “Nautitaan kesästä ja luonnosta!”

 1. Kari Kulmala

  Erittäin hyvä muistutus meille kaikille “kiireisille”!

 2. Pentti Tiusanen

  Kun puut “kohisten kasvavat” miettii selluteollisuus investointejaan ja Äänekoskelle tarvitaan useampi miljoona kuutiota puuta vuodessa. Kuopion hanke on huonossas hapessa mutta esimerkiksi Kotka MIlls Oy tarvitsee pian 200 000 puukuutiota vuodessa enemmän kuin aikaisemmin. Mikä on uhattuna, pihakuuset ja – koivut, talousmetsien ja koko metsäluonnon moninaisuus.

 3. Kari Kulmala

  Onneksi puuta kasvaa vuosittain huomattavasi enemmän kuin sitä kaadetaan.

 4. Aimo Huikka

  Puun ylijäämä on kylläkin maan ja metsänomistajien kehittämä illuusio siten että mitataan nuoren kovinta vauhtia kasvavan puun mahdollisesti nopeimman kasvukauden kasvu ja yleistetään se.
  Kun silmällä arvioi laajemmalti metsien puumäärää ja kokoa niin ymmärtää välittömästi tuon illuusion. Metsää on mutta se on roikoa ja risua. oikean ikäistä ja kokoista puuta pitää ihan etsiä.

  Ainoa tapa millä voimme toimia on jättää kaikki puu perinteelliselle metsäteollisuudelle ja lopettaa kokonaan varsinaisen puun teollinen energiakäyttö. Siinä puu ja metsä menee täysin hukkaan ja lisäksi aiheuttaa mittaamattomia ilmasto ja luontohaittoja.

  Lisäksi jotta saisimme edes haluamamme metsäteollisuuden kunnolla jalostusarvoa Suomeen jättämään sen tulisi tuoda puuta nieluihinsa niin paljon kuin suinkin mahdollista ja antaa omien metsiemme kasvaa normaalinkokoiseksi ennen korjuuta.

 5. Pekka

  Onhan tuota kasvua seurattu ja mitattu vuosikymmenten ajan. Lähemmäs
  oikeaa se mittaus osuu kuin jotkin silmämääräiset arviot.

  Energiakäyttökin ensiharvennuskokoisesta ja pienemmästä puusta parantaa vain puuston keskikoon kasvua ja sopivuutta metsäteollisuudenkin käyttöön.

Jätä kommentti