Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 24.11.2016

Mitäs strategia maksaa?

Kommentit

2 kommenttia “Mitäs strategia maksaa?”

 1. Aimo Huikka

  Olen kyllä Punnosen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että energiapolitiikkaa ovat tekemässä puhtaasti eturyhmäajattelijat omien lobbareidensa talutusnuorassa.

  Siksi minäkin olen erittäin selvästi, joskin toisella nimimerkillä, esittänyt teollisuuden asioita tuntevien palkkaamista TEM energiaosastoille tai TEM ministereiksi ja maan edun nimissä edes tilapäisesti jättämään raa’an eturyhmäajattelun sivuun.

  Jonkun on voitava ajatella objektiivisesti kokonaiskilpailukykyä ja yhden tekijän vaikutusta myös kaikkeen muuhun.

  Kokonaiskilpailukykyä on kyettävä parantamaan, eikä se parane nostamalla edes jonkin osan kustannuksia tietoisesti kun vaihtoehtojakin olisi koko ajan käytettävissä.

  Edelleenkin korostan kuten aina, että metsistämme on pidettävä oikeasti huolta myös metsänomistuksen ja hallinnon puolella, jotta siitä kestävästi riittäisi raaka ainetta kansallisen hyvinvointimme peruspilarin, eli metsäteollisuuden, jatkuvaan ylläpitoon ja hyvinvointiin.

  Metsäteollisuuden etu on hyvin voiva ja oikeaa puuta kasvava metsä eikä sen savustaminen atmosfääriin muun kuin oman hylkypuunsa ja biomassansa osalta

 2. Aimo Huikka

  Tuosta yhteiskuntamme tärkeimmän peruspilarin, metsäteollisuuden toimintakyvystä lisäisin vielä sen verran kommentointiin, että hallituksen nyt lanseeraama energiafilosofia tulee vääjäämättä nostamaan puun hintaa ja siihenhän se itse asiassa tähtääkin jotta sen edunsaajien joukko saisi ansaitsemattoman arvonnousunsa ja rahansiirron “laareihinsa”.

  Tämä tulee kuitenkin heikentämään välittömästi ja pahimmillaan mortaalisesti metsäteollisuuden kilpailukykyä.

  Metsäteollisuuden on tämä kyettävä näkemään kaiken viherpesun läpi ja pidettävä kaikin keinoin huolta oman toimintaympäristönsä pitkä aikaisesta hintaturvasta.

  Jos metsäteollisuus lähtee hyväksymään hallituksen biomassaan pohjaavaa ilmastot-ja luontotuhopolitiikkaa niin se hyväksyy omien toimintaedellytystensä rajun leikkaamisen.

  Siksi jo tässä vaiheessa suosittelisen metsäteollisuuden yhteistuumin kartoittavan kuitupuun tuontimahdollisuudet maailmalta suurkuljetuksina.

  Metsäteollisuuden pitkän tähtäimen etu olisi myös metsäomistusten merkittävä suurentaminen ja ammattimaistaminen ; tavalla tai toisella.

  Tärkeintä kuitenkin on, että metsäteollisuus oman etunsa nimissä käyttää kaikki keinonsa estääkseen ainespuun teollista energiakäyttöä muilta osin kuin tulee metsäteollisuuden pääkäytöstä hukkana.

Jätä kommentti