Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 28.6.2016

Mitä Brexitin jälkeen?

Kommentit

6 kommenttia “Mitä Brexitin jälkeen?”

 1. vaikka pekka

  “Punnan romahdus nostaa tuontituotteiden hintoja ja heikentää vientimme kilpailukykyä.” Et ole ilmeisesti huomannut että Punnan kurssi on tällä hetkellä kahden vuoden maksimissa. Noh, miksipä pilata hyvää propagandaa faktoilla.

  1. Johan_Oli

   Miten päin luet kursseja? Ei tasan tarkkaan ole maksimissaan viimeisten kahden vuoden osalta.

 2. Leena Kotila

  Siis täh? Punnan kurssi kahden vuoden maksimissa? Punta oli kallis valuutta jonkin aikaa. Punnanb korkea arvo ei ollut sen positiivisempi juttu kuin euronkaan jämähtäminen tolkuttoman kalliiksi. Valuutan pitkäaikainen korkea markkina-arvo ei koskaan ole erityisen myönteinen asia koska, punnasta nyt puhuttaessa, Britannian tuotteiden hinta ulkomailla siten nousi. Mutta kyllähän se kuule Brexitin jälkeen sukelsi sujuvasti vähän tarpeettoman pohjille. Joten, sori kun pilaan hyvän fiilinkisi, mutta punta (kirjoitetaan pienellä milloin ei aloita lausetta) ei todellakaan ole “kahden vuoden maksimissaan”.

  1. Pekka

   Todennäköisesti markkinat olettavat, että solmitaan Norjan-kaltainen sopimus. Theresa may:n valitseminen pääministeriksi tukisi tätä. Mutta markkinat ovat aina olleet EU-optimistisia. Jos Norjan-kaltaista sopimusta ei solmita, niin sitten odotettavissa on uutta laskua aivan varmasti.

 3. Asbesto
 4. Jouni Nordman

  Voipa olla että pitää varautua bittien osalta jonkin asteinen investointilamaan, jossa mikrotaloudesta aletaan säästämään. Josta olisi hyvä käyttää indigaattorina rakennuslupien määrää ja niissä tapahtuvaa muutosta.

  Sillä on hyvin oleellista että monet yhtiöt jotka tekevät liikevaihdosta merkittävän osan viemällä EU:n viivästyttää investointeja. Jolloin vaikutukset tulevat rakennusteollisuuden kautta tulevana työttömyyden kasvusta.

  Tämä uhka on briteissä oleellinen, sillä on muutoksessa palveluyhteiskunnassa paljon pitemmällä kuin Suomi, jolloin myös kulutuksen pienentäminen on myös paljon vakavampi uhka. Eli epätietoisuus tulevasta tulee juuri pahiten iskemään keskisuuriin/pien yrityksiin, jotka ovat olleet myös briteissä se joka on luonut uudet työpaikat.

Jätä kommentti