Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 10.10.2011

Metsään uusia investointeja – Invest in Finland

Kommentit

3 kommenttia “Metsään uusia investointeja – Invest in Finland”

 1. Kai Lähteenmäki

  Halpa, päästötön energia on ratkaiseva kustannuskompponentti/kilpailuetu monelle prosessiteollisuus-, ym firmaille.

  Biodieseltehdas on erittäin energiasyöppö tehdas- mutta jos/kun se sähkön ja ehkä prosessilämmön saa halvalla ydinvoimalasta, korvautuu monta muuta kustannushaittaa (kallis logistiikka, raakaaineet, työ,..) sillä.
  Siksipä pitää houkutella mahdollisimman monta ydinvoimalaa maahan turvaamaan halvan ja päästöttömän enregian saaannin.
  Sen jälkeen puun hinnassakin on pelivaraaa enemmän.
  Sataman läheisyys turvaa hätätilassa halvan trooppisen raaka-aineen saannin…

 2. Heikki Karjalainen

  Suomi on ollut valitettavasti pääasiassa raaka-ainevarasto alhaisella jalostusasteella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, jotka ovat korkeatasoisen painopaperin tuottaminen, liitospuurakenteet, puu-muoviparketit sekä kuumakäsitellyt raaka-aineet. Huonekaluja tanskalaiset tekivät Suomeen paremmin kuin suomalaiset ilman metsävarantoa. Nyt pihakalusteet tulevat sademetsätuotteista. Ruotsi rakentaa puukerrostaloja – Suomi ei osaa. Puukädentaidon hallitsevat täällä virolaiset- suomalaiset rakentavat puustakin vain hometaloja. Jotain tarttis tehdä. Metsä ei ole vaan puun määrää, siellä pitää olla myös hitaasti kasvanutta korkeaa laatua. Yksi idea pikälle juoksulle on perustaa metsäalueita, joissa jokainen suomalainen saa omistukseensa syntyessään yhden puun tai oman ikävuosiensa mukaisen puun, jonka hän nimeää. Hänelle opetetaan, mikä puu ja metsä on kokonaisuutena. Kun joku puun omistaja kuolee, se puu kaadetaan. Se on tietenkin vain maksimillaan silloin noin 100 v., mutta parempi kuin nykyiset kaiken tuhovat avohakkuut. Tai ihminen voi valita ikäänsä suhteutettuna itselleen minkä tahansa jo kasvavan puun, jolloin metsä tulee ihmisen iholle ikäeroineen.
  Laskekaa: 5,5 miljoonaa puuta 1 kpl / 100 m2.
  Ei vaadi kuin 50 000 hehtaaria ja kaikki suomalaiset ovat metsänomistajia ja kiinostus uuteen luovaan puu-ajatteluun kasvaa.

 3. veikko hintsanen

  “Logistiikka toimii aina, kesät talvet. Puukauppakin toimii, toki sen toimivuutta on edelleen kehitettävä”

  Niin toivotaan että se nyt alkaa toimimaan kun kartelli sakot ovat mennyttä elämää .

  Tosin toiminta jatkuu edelleen samoilla välineillä , ja ette minun tietääkseni julkisuuteen tuoneet ettekä tehneet vielä mitään että uutta eu:n vaatimaa kestävän kehityksen mukaista logistiikkaa alettaisiin toteuttamaan metsä raaka aine hankinnoissa.

Jätä kommentti