Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 21.12.2017

Kuusen tarina

Kommentit

3 kommenttia “Kuusen tarina”

 1. Eino Turjake

  Niin kivalta ja perinteelliseltä kuin joulukuusi kuulostaakin, niin on kai jonkun mielessä pälkähtänyt ajatella kuinka monta hyvää tukkikuusen alkua tuhoamme metsistämme joka vuosi ja mikä vaikutus sillä olisi ollut metsiemme kokonaistilaan ja oikeaan tuottoon jos kaikki ne joulukuuset olisi vaikkapa kymmenen vuoden ajalta laskettu kasvamaan kuusitukeiksi.

  Kaikilla sanoituksilla kun on myös talaperin lukumahdollisuus jolloin ne kuulostavat ihan toiselat

 2. Harri Grönqvist

  Tuttavani vaihtoi vanhoilla päivillään 1990-luvulla luonnonkuusesta ns. muovikuuseen joka oli n. 150 senttinen. Loppujen lopuksi hän sanoi, että olisi ollut ihan hyvä jos olisi tajunnut vaihtaa aiemmin.

  Vierailulla kuusen luonne ei haitannut laisinkaan vaan hyvän näköinen oli.

  Ai niin. Minäkin sitten tuolloin hankin “ikikuusen”, eikä kaduttanut yhtään. Tosin annoin sen pois hiljattain koska lopetin joulunvieton.

 3. Lea ARo

  Hyvä tarina, tutun tuntuinen omassa menneisyydessäni. Kiitos!!
  Kyllä metsä kestää joulukuusen verran harvennusta! Se tuo iloa, tuoksua, tunnelmaa pimeään vuodenaikaan. Monena vuotena en ole sisäkuusta terveyssyistä laittanut, mutta ulkona ikkunan takana se tuo iloa, valoa ja palasen luontoa. Linnutkin vierailevat oksillaan. Mökkitontillani kasvaa kuusia jouluun itselle, lapsille ja ystäville. Karulla tontilamme ei synny tukkipuita, mutta sopivia joulukuusia hitaasti kasvaen tulee miltei yli tarpeen, sillä järvikin saa toki näkyä. Vieläkin kiitos tarinasta!

Jätä kommentti