Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 19.2.2015

Kuinka paljon se byrokratia sitten lisääntyisi?

Kommentit

2 kommenttia “Kuinka paljon se byrokratia sitten lisääntyisi?”

 1. veikko hintsanen

  Mielestäni tässä koko puun tuki ja poltto ongelmassa suurin ongelma(eduskunnan tulevaisuusvaliokunta 6/2013 sivu 19 = 19 miljardia /vuosi) on se että yhdelle tuotteelle ja toimialalle räätälöity kuljetustuki nimellä puun polttotuki on päässyt muovaamaan maamme logistiikan pois EU .ssa hyväksytystä linjasta jossa ajetaan mahdollisimman paljon kuorma autoista volyymejä raiteille ja vesille.

  Meillä on vesiliikenne jätetty täysin hoitamatta verraten esim Ruotsiin jossa rakennetaan minisisävesiä noin( 400 km ) jopa 500 miljoonan euron budjetilla ja meillä on suurissa (noin 7900 km ) sisävesissä vielä 90 luvun kunnostus projektit kesken joihin ei ole löytynyt noin 30 miljoonaa euroa joilla olisi mahdollistettu vesiväylin modernia käyttöä maamme sisävesillä.

 2. veikko hintsanen

  Anteeksi kirjoitusvirhe 19 kun piti olla 15 miljardia:

  Vuosittaisten elinkeino elämän tappioiden suuruudeksi vuosittain eduskunnan tulevaisuusvaliokunta on arvioinut 15 miljardia euroa / vuosi raportin no 6/ 2019 sivun 19 mukaan näin:

  ”Logistiikan kustannukset Suomessa ovat EK:n arvion mukaan 30 miljardia vuositasolla. Logistiikan osuus kaikista kustannuksista on noin kaksinkertainen muuhun Eurooppaan verrattuna.”

Jätä kommentti