Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 6.7.2015

Kesäkaduilta metsäpoluille – metsänomistajan muistilista

Kommentit

3 kommenttia “Kesäkaduilta metsäpoluille – metsänomistajan muistilista”

 1. Seppo Rasi

  Osa ohjeista ihan hyviäkin,mutta kirjoittajan metsäteollisuustausta näkyy aika selvästi kirjoituksessa ja saattaa vasta-alkajia johtaa harhaan.Ehkä se on tämän kirjoituksen tarkoituskin,tosia lukijoiden ei ole sitä tarkoitus huomata.
  Metsäfirma on ostajan edustaja,jonka tavoite on saada puut halvalla.Myyjä tarvitsee asiantuntijan,joka on MYYJÄN puolella ja puukaupasta saa parhaan lopputuloksen.
  Se on varmaan sitten tämä MUU osapuoli ja asiantuntija.

 2. Jouni Nordman

  Kannattaa miettiä kuinka pitkällä puunkierrolla on mahdollista mennä, aina jos on mahdollista niin yläpuu harvennusta käyttää, sillä työn osuus puunhinnasta pysyy tällöin pienenä, sillä pääasiassa tällöin tule tukkia, sillä kuitupuussa itse käsittely vie koko puun tuoton.

 3. Pena

  Eihän se Jouni noin mene.
  Yläpuuharvennuksessa saat paljon huonomman puun hinnan, kun korjuu on hidasta ja työvoimavaltaista. Sitten tulee ensimmäinen tuuli ja kaataa ne tuuleen tottumattomat hennot aluspuut, jotka jätit. Ja jos ne aluspuut jäävätkin pystöön, nehän ovat yleensä jo saman ikäisiä kuin ne kaadetut. Eli pappaikäisiä, jotka eivät enää kunnolla kasva.

  Kyllä se on kannattavinta, että täräyttää kerralla kunnon aukkoja. Kunnollinen maanmuokkaus ja samassa yhteydessä koneellinen kylvö. Kymmenen vuoden päästä on jo kolmen metrin taimikko ja 25 vuoden päästä voidaan tehdä kunnollinen alaharvennus.

Jätä kommentti