Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 5.2.2018

Kausivaihtelusta puun toimitusketjuille yli 70 miljoonan euron lisäkustannukset

Kommentit

3 kommenttia “Kausivaihtelusta puun toimitusketjuille yli 70 miljoonan euron lisäkustannukset”

 1. Eino Turjake

  Minäkin lainaan tätä YLE lyhyttä “Proffessorien ajatuksia metsästä” artikkeli kun se lyhyesti kertoo mikä on metsänhoidossamme ja käytrössämme perusteellisesti vialla.

  Osa siitä on juuri tuo korjuutapa mikä erittäin vahingollisesti rikkoo metsäpohjaa mikä on itse metsän kanssa se suurin hiilidioksidin sitoja ja kaiken sen luonnon ylläpitäjä mistä järkevästi pitäisi ottaa raaka ainetta metsäteollisuudelle. Käytän tässä nyt samaa ilmausta: “vastuulliselle metsäteollisuudelle” kuin voidaan käyttää markkinataloudesta elöi vastuullinen markkinatlous, jolta nyt puuttuu puolue-edustus Suomessa. On vain vastuuttoman markkinatalouden suurpuolue.

  Metätaloutta voitaisiin yhteinen etu tunnustamalla merkittävästi ja monella eri tyasolla parantaa haittaamatta kuitenkaan meille elintärkeän metsöäteollisuuden kunnollisen raaka-aineen saantia, missä ei saa unohtaa puun laajamittaista tuontia nopean kasvun ja paremmin viljelyyn sopivan alueen puusta meille jalostettavaksi

 2. Eino Turjake

  Tässä se YLE Professoritason linkki:’
  https://yle.fi/uutiset/3-9827921
  Pahoittelen edellä olevan kirjoituksen lyöntivirheitä. Liian pimeässä kirjoitettu

 3. teuvo

  Kausivaihteluista lienee turha huudella ainakaan kolmikirjaimellisella lyhenteellä tunnetun metsäyhtiön, joka pari kolme vuotta sitten laittoi parhailla helmikuun pakkaskeleillä kaiken puunkorjuunsa seisokkiin.

  Ja tuo “ylimääräisen korjuukaluston pääomakustannus” on kyllä täysin ulkoistettu urakoitsijoin maksettavaksi.

Jätä kommentti