Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 24.9.2014

Hyvää tahtoa neuvottelupöytiin ja joustoa työehtosopimuksiin

Kommentit

4 kommenttia “Hyvää tahtoa neuvottelupöytiin ja joustoa työehtosopimuksiin”

 1. Vesa Kuusava

  Turhat syyt lakkoihin olisi tosiaan syytä saada pois. Lakothan eivät tule tyhjästä, vaan perustaltaa juuri tuosta yksipuolisesta joustamisesta: “te joustatte ja me kävelemme pankkiin” -ajattelusta. Lisäksi tämä “koska minä investoin paljon, tulee sinun olla nöyrempi” -ajattelu ei ehkä ole se kaikkein hekumallisin tapa avata peli, jossa valtteja jaetaan soveltuvin osin.

 2. A B

  Kirjoittajan tulisi ehkä joskus jalkautua sieltä norsunluutornista sinne saleihin missä sitä työtä tehdään katsomaan millä miehityksellä siellä tehdään, mitä tehdään ja missä järjestyksessä. Voisi tälläiset täysin turhanpäiväiset “lisää mulle kaikkea tai käy huonosti kaikille” -artikkelit kirjoittamatta. Tälläisenään tän jutun sisältö on pelkkää sontaa.

  Vaan toisaalta kun katsoo oman tehtaan paikallista sopimista (eli sanelua työnantajan taholta johon vastataan … LAKOLLA!) en voi käsittää miksi tätä sontaa halutaan lisää. Antakaa paikallistasolle vaikka nyt kuukauden laillinen lakko-oikeus niin lupaan että laittomat lakot loppuvat kuin seinään.

 3. Asko K

  Sen lauluja laulat kenen leipää syöt…

 4. Heikki Kauppi

  Kirjoitit näin: “Mistä on nykyaikaiset työehtosopimusratkaisut tehty? Joustoista työajoissa, paikallisesta sopimisesta, maltillisesta palkkakehityksestä ja työrauhan turvaamisesta?”
  Perskules, juurikin tällaista työehtosopimusta YTN oli mielestäni ehdottamassa metsäteollisuuden ylemmille toimihenkilöille, mutta se ei kelvannut Metsäteollisuus ry:n hallinnolle, emmekä saaneet edes kunnon selitystä sille, mistä kiikasti. Onko tässä nyt kumminkin niin vanhanaikainen tilanne, että työehtosopimuksen saa vain, jos on valmis menemään ihan vanhanaikaiseen kunnon lakkoon? Sillä pelillä tuppaa syntymään vanhanaikaisia sopimuksia.

Jätä kommentti