Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 29.3.2016

Partiosta kipinä metsäalalle

Kommentit

2 kommenttia “Partiosta kipinä metsäalalle”

 1. Haagan Eräveikot

  Johdin partioleiriä ja lähetin maastoon tehtäviin satakunta sudaria.

  “Aikuisena” vastasin työpaikan virkistyspäivästä. Vaativa tehtävä oli kiertää n 2hehtaarin tontti ilman karttaa. Oli muutama isompi kuusi peittämässä näköyhteyttä.

  Sudarien kanssa pidettiin iltanotskit ja tuskin maltettiin odottaa seuraavaa päivää.

  Työporukan kaikista kahdestakymmenestä puolet keskeytti hyttysten takia, kolme kompuroi nilkkansa. Partsikassa saamani EA-opin mukaisesti sidoin, lastotin ja paapoin.Mutta olipa ne edes 6 reitin selvittäneet ikionnellesia kivoista 4:stä rastitehtävästä.

 2. Markku Luoto

  Sille, yhä pienemmälle osalle partiolaisista, joka omaehtoisesti vielä lähtee metsään tai metsälle, pitäisi ASAP perustaa oma eräseikkailupiiri. Erätaitojen opetus ja niihin liittyvät riihitykset on jo kuulemma poistettu valtavirran pyhäkoulupartiosta, mutta onneksi Metsänkävijät ja muut erälippukunnat niitä vielä vaalivat.
  Ei aikuisten ohjaama erähenkisyys on käynyt partiossa jo niin harvinaiseksi, että jäljelläolevat erälippukunnat tarvitsisivat yhteisen piirin tukemaan yhteistä partio-ohjelmaa ja auttamaan eri maantieteellisiin piireihin hajautuneita erälippukuntia löytämään toisensa.

Jätä kommentti