Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 29.5.2015

Hallitus sen totesi – biotalous luo talouskasvua

Kommentit

4 kommenttia “Hallitus sen totesi – biotalous luo talouskasvua”

 1. veikko hintsanen

  vuonna 2009 -2011 alempi asteisten teitten kunnostukseen annettiin yli 200 miljoonaa euroa budjetin yli.

  Sen jälkeen muutettiin koko liikennepolitiikkamme vastaamaan metsäteollisuuden tavoitteita: kaikki sisämaan tulevaisuuden liikenteen ja logistiikan kehittäminen keskitettiin maantie ja raideliikenteen varaan.

  Vuoden 2013 päätös oli mitä ilmeisimmin yllätys , rikkidirektiivin aiheuttamien ylimääräisten logististen kustannusten kompensoimiseksi rekkakokoja suurentamalla on mitä ilmeisimmin tuonut alle kolmessa vuodessa uuden korjausvelka tason valtiolle.

  Nyt saadut 600 miljoonaa euroa lisättynä jo 70% vuotuisesta liikennebudjetista saavaan tieliikenteeseen on saattanut maamme muun teollisuuden logistiikan kehittämisen ja jopa tutkimuksen täysin eri raiteille mitä kilpailijamaissamme , j mitä EU:ssa on sovittu vuonna 2011 liikenteen kehittämisen suhteen.

  Ruotsin liikenneinfran vertailu tehtiin ilman vesiteitten huomioimista yhteistyössä lobbareitten ja valtion liikenneviraston pellervon tutkimuslaitokselta tilaamalla tutkimuksella.

  Miksi ?

  Oliko syynä se että Suomessa ei edes tahdota, metsäteollisuuden puun hankinta (KTM -2007 raportit ) kilpailu- suojelusyistä alkaa toteuttamaan Ruotsin tavoin sisävesiliikenteen radikaalia tehokasta ja kestävän kehityksen mukaista käyttöä, jolla pystyttäisiin , tieliikenteen päästötavoitteiden (myös jälkeen vuoden 2020) lisäksi saamaan viennin ja tuonnin osalta todellisia säästöjä kun jopa 9000 (Ruotsin sisävesiliikenne) tonnisilla laivoilla saataisiin suoraviennit niin Imatralta kuin Äänekoskelta, ilman rannikon tuomaa noin 67 euron lisärasitetta jokaiselle vientitonnille.( UPM 7.3.2015-HeSa )

 2. Eero Miettinen

  Ei tämä tämmöinen hömpötys ole muuta kuin jättiluokan elatusmaksu veronmaksajilta yhteiskunnan eläteille eli maanviljelijöille ja metsänomistajille. Kuvottavaa silmäänsahausta ja röyhkeää kepulaista vedätystä. Onko kiva jäädä maksumieheksi?

 3. Pekka Korhonen

  Biotalouden tukeminen hyödyttää metsäteollisuutta ja koko valtion taloutta
  tukemalla kotimaista energiaa tuontienergian sijasta.

  Pienmetsänomistajilta on leikattu jo aikoja sitten puun myyntihinnasta yli puolet
  pois metsäteollisuuden kilpailukyvyn hyväksi. Maksumiehiksi jäivät metsänkasvattajat. Tiestön kunnostus on välttämätöntä , jotta puunhankinta voisi toimia.

 4. Kaisa Ropponen

  Miettisen pölinät eläteistä on huu-haata. Kyllä ne “elätit” löytyvät ihan muualta kuin maaseudulta joka on kuin kielletty reservaatti jossa omistaja ei saa käyttää metsiään ja maataan tuottavalla tavalla. Mutta Muutoksia on kuitenkin tulossa kun turha byrokratia karsitaan tämän hallituksen toimesta. Maaseudulla on totuttu elämään omien resurssien varassa.

Jätä kommentti