Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 16.1.2017

Fiksu biotalous ihmiskunnalle suuri mahdollisuus

Kommentit

2 kommenttia “Fiksu biotalous ihmiskunnalle suuri mahdollisuus”

 1. Piri Reis

  Tämä Etelä-Saimaaseen kirjoittamani kommentti saattaa sopia tähän Salon blogiinkin, kun siinä Salon kirjoitusta siteerattiin.
  Samalla saadaan 1 kommentoija blogiin ! ;)

  “Xenophon
  Metsiemme surkea tila on jokaisen objektiivisen nähtävissä jos haluaa nähdä.

  Alkuperäinen metsiemme puusisältö on pitkälti syöty ja tilalla on risua ja ohutta oksaista puupeltotikkua siellä missä joku on edes istutuksesta huolehtinut.

  Ilmeisesti virallinen MTK Suomi tekeekin kasvi ja sisältöennusteen risusta ja risun kasvuvauhdista.

  Sellainen joka elää näkevin silmin reaalimaailmassa tietää, että puheet biomassaenergiasta ja puun nesteytyksestä polttoaineeksi ovat täysin epärealistisella pohjalla. Jos metsää ei hoideta ja käytetä paremmin hiiltä sitovaan metsäteollisuuden tuotteistoon niin meillä ei kohta ole metsistämme jäljellä muuta kuin savu.

  Siksi olisi viisasta, että metsäteollisuuden johtajat, kuten vaikkapa paraikaa Uuden Suomen nettiversiossa kirjoittava Salo, vaivautuisivat hiukan kiertelemään metsämaisemia ja näkemään sen oikean tilan ihan paikan päältä, eikä vain jostain UPM kerholta hienoine takapihan Lykke patsaineen

  Metsää voidaan käyttää, mutta ei suoraan energiaksi muun kuin metsäteollisuuden hylkypuun osalta ja metsien omistusta ja hoitoa olisi myös maanlaajuisesti uusittava sellaiseen kuntoon mikä mahdollistaa metsien huollon ja järkevän korjaamisen”

 2. Anneli Immonen

  Venäjän puuta ja haketta kulkee 10 rekkaa tunnissa Lappeenrantaan päin. Puu ostetaan kalliimmalla kuin kotimaasta, jossa nykyisin metsät jää suurelta osalta hoitamatta. Metsäteollisuus ei tarvitse kotimaan puuta.

Jätä kommentti