Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 7.12.2015

Bittimaailman ulkopuolellakin on (liike-)elämää

Kommentit

2 kommenttia “Bittimaailman ulkopuolellakin on (liike-)elämää”

 1. Mikko Ahonen

  Toit Jukka realistisen tulevaisuudenkuvan esille.

  Tuota digitalisaatiota suuresti haittaa se, että radiotaajuinen säteily on todennäköisesti karsinogeenista (http://emfscientist.org , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192496 ) . Digitalisaatio ja tuo Internet-of-Things perustuu juuri radiotaajuiselle säteilylle (mikroaaltosäteilylle). Vakuutusjätti Lloyds of London irtisanoutuukin jo nyt 2015 kaikista korvauksista, jotka liittyvät sähkömagneettisten kenttien aiheuttamiin ihmisten terveysvauriohin . Tutkijana ja mittausfirman osakkaana näen riittävän läheltä nämä digitalisaation varjopuolet. Suomen valtio ja suurin osa yrityksistä eivät millään tavalla hallitse näitä massiivisia riskejä.

  Paperi uusissa muodoissaan tulee kokemaan renesanssin. Ainoastaan nanoteknologian hallitsemattomat riskit suomalaisessa nanosellussa pistävät miettimään, että ovat suomalaiset ymmärtäneet kaikkia kestävän kehityksen ulottuvuuksia.

  Kehitysterveisin:

  Mikko Ahonen

 2. Heikki M.

  Hyviä pointteja, monet jahtaavat vain uusimpia trendejä ja katoavat kokonaan virtuaalimaailmaan. Digitaalisuuden ohella myös kemianteollisuus kasvaa tulevaisuudessa ja siihenkin tarvitaan edelleen myös ihmisiä ja fyysisiä asioita välikappaleiksi kaikesta automaatiosta huolimatta.

Jätä kommentti