Lastuja on Metsäteollisuus ry:n blogi, jonka tarkoituksena on aktivoida keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä Suomen taloudelle ja suomalaiselle hyvinvoinnille.

 • 8.1.2016

Biotalous syntyy metsässä

Kommentit

6 kommenttia “Biotalous syntyy metsässä”

 1. Satu Kauramäki

  Koreita sanoja ja sinällään kauniita visioita… melko epämiellyttävällä kuorrutuksella kuitenkin. Tohtisin olla hieman eri mieltä meneillään olevan metsiemme raiskaukseen perustuvan “bio”talousbuumin kanssa.

  http://kottarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204544-hamppu-pelasta-metsamme

  t. Satu Kauramäki

 2. Erkki

  Ehdotin jo 1990- luvulla erään tutun kautta Lipposen hallitukselle metsäalan kehitykseen panostamista sekä myös oppositiossa olevalle keskustalle. Poliitikoilta kesti 20 vuotta ymmärtää metsätaloutemme kansantaloudellinen merkitys!

 3. Esko T. Kokko

  Biotalous ei ole muuta, kuin iso tuki automaatti. Mikä ei ilman tukia toimi, niin se on tuhoon tuomittu ja tuhoaa koko yhteiskunnan. Tämä on sitä ego kommunismia, joka perustuu ja sen kannattavuus perustuu vain tukien tuottoon! Näistä on hyvänä esimerkkinä tuuli ja turvevoima.

 4. ismo

  Jostain syystä biotaloutta pidetään jopa ilmastonmuutos hyödykkeenä.
  Tätä kautta sinne saadaa poliittisesti tukirhoja, jotka kuuluisivat todelliseen ilmastosuojeluun

  Suomen tämänhetken biotalous ja metsätalous pitäisi laittaa pidemmälle tähtäävään suunnitelmaan ja ottaa metsät yhä enemmän yleiseen virkistys ja hyötykäyttöön.
  Lailla pitäisi turvata, että Suomi on EUn johtava virkistysmetsämaa 50vuoden kuluttua.

 5. Jessica

  Biotalouteen tarvitaan vain lannan ja sekajakeen käyttöä. Jätettä maailmassa riittää. Suomessa on jo uuden ajan jätteenpolttolaitoksia jotka polttavat jätteen energiaksi. Niitä lisää ja kun tekniikka tai kokonaisia laitoksia osattaisi markkinoida kaikkiin maailman maihin, niin Suomesta tulisi rikas maa ja maailma pelastuisi!

 6. Timo

  Ei pelkästään metsä, vaan tulevaisuuden automatisaatio ja teknologia mahdollistavat myös kaupunkien vapaan tilan, kerrostalojen ja teollisuushallien hyötykäytön jos niitä ei ole varattu aurinkopaneeleille. Näiden avulla voidaan jatkossa kehittää paikallista pientuotantoa, joka on linkitetty eri tavoin suurempiin jakelukanaviin.

Jätä kommentti